søndag 21. august 2011

Evnen til å kjenne på livet ...

eller livets små gleder om du vil!

 De siste årene har jeg tatt meg selv i å gjøre mange rare ting, gråte av nasjonalsangen er bare en dråpe i havet i denne sammenhengen. Men også i å sette pris på de enkle gleder, og de vakreste små øyeblikk.

Ingenting smelter ett mammahjerte så fort som en liten kropp som bare hoppe opp på fanget selv om den har det så travelt at den er nede igjen før du får sukk for deg eller ett skikkelig rampeblikk sendt deg delvis skjult bak en lys lugg ...

Det er neppe noe som skaper større øyeblikkslykke enn å sitte stille i en krok mens man ser på det fantastiske samspillet mellom barna i leken, bare være observatør av den glede og rikdom de har i hverandre.

Man kan vanskelig føle en dypere ro enn man gjør vaglet opp i sengen sin omgitt av tre nydusjede prinsesser kledd i nattkjoler som er klare for nattaboka.

Jeg er for de enkle, men viktige, gledene i livet og nevner i fleng; ett glass vin, en liten sofalur, en kopp kaffe med verdens beste venninne,  en varm dusj helt alene , nyvasket sengetøy,  ny ikeakatalog (!) og friske blomster på bordet.

Og den intense følelsen av at hjertet ditt rett og slett svulmer over tanken på hvor "rik" du er på minner, kjærlighet, latter, vennskap og familie. Husk å ta deg tid til å nyte følelsen, på en helt alminnelig og ganske travel mandag, det er ett øyeblikk du aldri får tilbake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar